Jouw verhaal eindigt niet met het geweld dat je hebt doorstaan. Als ervaringsdeskundige heb ik in jouw schoenen gestaan. Ik begrijp hoe diep jouw pijn zit maar ook dat jij de kracht hebt om te winnen. Geen slachtoffer meer te zijn maar een overlever. Ben je niet overtuigd? Laat me je dan mijn verhaal vertellen.

Er is een leven na huiselijk geweld

En daar ben ik het levende bewijs van. Wat ik kan, dat kan jij ook. Als je bekend bent met mijn verhaal, hoop ik dat dit jou gemotiveerd heeft om het beste uit jezelf halen en om terug in jouw kracht te komen. De reis in jouw herstel zal niet vlekkeloos verlopen en dat kan ook niet. Het zal gaan met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat jij leert van jouw knelpunten en zwakke plekken. Jouw zwakke plekken kan je veranderen in krachten en dat is precies wat we gaan doen.


“Het verleden definieert jou niet en het zal niet jouw toekomst bepalen”

โ€” Suzan Helmons, overlever

Ervaringsdeskundige in huiselijk geweld

Tijd om de donkere dagen achter jou te laten, om met je hoofd in het hier en nu te leven. Tijd om uit die oorlog te stappen die jij mentaal voert. Het leven is te mooi om er niet het beste van te maken.

Stigma’s die doorbroken moeten worden rondom huiselijk geweld

We hebben in deze maatschappij regelmatig met stigma’s te maken. Overtuigingen die personen hebben omdat ze niet weten hoe de vork รฉcht in de steel zit. Deze stigma’s zorgen ervoor dat vrouwen huiselijk geweld erg lang toelaten. Ze zitten in een cirkel van geweld en het is verdomd moeilijk om daar uit te komen. Hieronder volgen een aantal stigma’s waar vrouwen zich tegen moeten verdedigen, terwijl het juist de pleger moet zijn, die zich verdedigt.

Ze heeft het aan zichzelf te danken

Nee, nee en nog eens nee! Dit zou dus betekenen dat het slachtoffer zelf verantwoordelijk is voor het misbruik dat ze ondergaat. Hoe vind je dat zelf klinken? Denk je dat wij zeggen “oh geef me nou eens maar een paar goeie klappen, die heb ik verdiend” NEE! Misbruik en geweld is altijd de schuld van de dader en niet van het slachtoffer. Mocht jij hierover twijfelen, ga ik hier graag over in gesprek met je.

Ze kan altijd vertrekken als ze dat wil

NEE! Ook een dikke vette nee. Vertrekken uit een relatie waarin misbruik en geweld voorkomt is niet eenvoudig. Je kan gevoelsmatig niet zomaar vertrekken. Als slachtoffer kan je te maken krijgen met isolatie, financiรซle terrorisme en bedreigingen die ervoor zorgen dat het slachtoffer niet durft te vertrekken. Nog niet te spreken over de traumabond die je opgebouwd heb met de dader.

Ze moet wel van geweld houden, anders vertrekt ze

Dit is een stigma dat wij van zowel de dader als andere te horen krijgen. Liefde heeft niks te maken met het toestaan van misbruik. Geweld is nooit acceptabel. Tegen mij werd ook gezegd “je vind het vast niet erg, aangezien je gewoon schijnheilig meespeelt als er andere bij zijn” Als je er wel wat van zei, kreeg je er nog meer.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen? Dat kan via het contactformulier onder aan de pagina. Liever mailen? Mail dan naar info@suzanhelmons.nl. Mail je omtrent een gevoelig onderwerp? Geen zorgen, ik ben de enige die de mail leest.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Waar kan ik jou bij helpen?