Ik ben hier om je te begeleiden in jouw reis naar herstel, kracht en een betere toekomst. Als ervaringsdeskundige begrijp ik de uitdagingen als geen anders waar jij in het dagelijks leven mee worstelt. De reis naar herstel geeft jou inzichten en handvaten om weer terug in jouw kracht te staan. Wil jij:

 • Je obstakels overwinnen?
 • Ontdekken waar jouw krachten liggen?
 • Jouw persoonlijke groei nu écht in gang zetten?
 • Niet langer een slachtoffer zijn maar een overlever?

Een persoonlijke kennismaking

Het coachingstraject begint met een vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Dit moment nemen we om elkaar te leren kennen en om te kijken of er een match is. In deze kennismaking kan je jouw doelen en de problemen waar je tegen aanloopt met me delen. Ik vel geen oordeel, ik heb begrip voor jouw situatie.

Starten met het coachingstraject

Als wij een match zijn, jij voelt je comfortabel bij mij, kunnen we daadwerkelijk aan de slag! Samen zullen we de fundamenten leggen die nodig zijn voor jouw herstel. Samen kijken we naar jouw doelen en hoe je die bereikt. Dit wordt het kompas op je reis naar herstel. We observeren de obstakels die je ervaart en ontwikkelen een strategie om deze te overwinnen. Dit doen we door middel van het krachtenmodel van Rapp en Goscha.

coaching van een ervaringsdeskundige

Coaching met eigen inbreng

Ik ben hier niet om jou te vertellen wat je moet doen maar om samen te kijken wat jij voor ogen hebt voor de toekomst. We zullen samen een antwoord zoeken op de volgende vragen:

 • Hoe wil jij jouw leven gaan inrichten?
 • Welke activiteiten zijn waardevol in jouw leven?
 • Welke contacten zijn belangrijk voor jou?
 • Welke hulp heb jij nu nodig?
 • Welke waarden zijn belangrijk en hoe kan je hier naar leven?

Om een leven te krijgen waar jij tevreden mee bent is het belangrijk dat we gaan kijken naar een nieuwe betekenis in jouw leven met een passend doel. Het belangrijkste van herstellen is dat jij zelf de regie neemt en je eigen keuzes maakt. Het herstelproces komt voort uit zelfonderzoek, daarom is het belangrijk om jezelf de bovenstaande vragen te stellen.

Coaching met een persoonlijke aanpak

Voor jou als persoon wordt er altijd een op maat gemaakt coachingstraject opgesteld. We kijken hierbij naar wat jij nodig hebt en waar je mijn hulp en begeleiding bij wenst. Het allerbelangrijkste is dat jij de keuzes maakt omdat jij die keuze wil maken, niet omdat ik denk dat een bepaalde keuze het beste voor jou is. In dit coachingstraject ga ik jou leren om echt naar jezelf en jouw lichaam te luisteren. Geen ‘ja’ meer zeggen op dingen waar je eigenlijk ‘nee’ tegen wil zeggen.

Leren om een grens te trekken als jij je ergens niet comfortabel bij voelt. Om voor jezelf te kiezen op het moment dat jij dat nodig hebt om je goed te blijven voelen. Het proces van herstel gaat met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat je er sterker uit komt en dat je over een dosis zelfkennis, zelfvertrouwen beschikt. Weer zin vind in het leven.

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van 1 op 1 begeleiding die jou kan helpen om jezelf verder te ontwikkelen. Dit kan zijn op zakelijk gebied maar ook op persoonlijk gebied. Zaken waar een coach of ervaringsdeskundige bij kan helpen zijn:

 • Het verminder van stress en burn out klachten
 • Het vinden van een betere invulling van je leven, bijvoorbeeld het vinden van passend werk.
 • Werk-privé balans weer herstellen
 • Het leren van grenzen stellen en je grenzen te bewaken
 • Meer van jezelf gaan houden

Waar je eerst dacht een probleem te moeten hebben, voor je een coach of ervaringsdeskundige kon inschakelen is het nu steeds “normaler” om een coach in te schakelen. Het is een teken dat jij bereid bent om in jouzelf te investeren, dat je genoeg van jezelf houdt om aan jezelf te werken. Het is de ultieme zelfzorg.

Wat doet een coach?

Een goede coach of ervaringsdeskundige helpt je bij je ontwikkeling. Je zoekt samen naar de antwoorden op de vragen die jij hebt. Denk dan bijvoorbeeld aan vragen zoals:

 • Waar wordt ik nou écht gelukkig van?
 • Hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken?
 • Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat ik minder stress heb?
 • Wat zijn de doelen die ik wil behalen in het leven?

Als ervaringsdeskundige ga ik jou niet vertellen wat je moet doen. Ik stel jou de juiste vragen zodat je het antwoord binnen in jezelf vind. Je komt uiteindelijk zelf met de oplossing. Ik zorg ervoor dat jij over jou eigen levensvragen gaat nadenken en hier een antwoord op krijgt.

Samen met jou krijgen we jou doelen helder. We vertalen dit samen naar een concreet en haalbaar werkplan. Zo kan ik jou net dat laatste zetje geven dat jij nodig hebt om de regie van je eigen leven weer in handen te nemen.