Jij, als werkgever, weet als geen ander dat ziekteverzuim een enorme impact kan hebben op je bedrijf. De kosten stapelen zich op, de productiviteit daalt en het teamgevoel wordt verstoord. Maar wist je dat veel van dit verzuim preventief voorkomen kan worden? Daar komt de ervaringsdeskundige in beeld.

Stress, burn-out en overspannenheid: slecht voor de productiviteit

Stress, burn-out en overspannenheid zijn helaas al te vaak voorkomende problemen op de werkvloer. Het is schrikbarend om te zien hoe deze aandoeningen zich verspreiden onder werknemers. Volgens recente cijfers heeft maar liefst 17% van de Nederlandse werknemers last van burn-outklachten

Jij, als werkgever, weet dat gestreste werknemers minder productief zijn en vaker afwezig zijn. Als ervaringsdeskundige ben ik experts in het herkennen van stresssignalen en het bieden van de juiste ondersteuning om burn-outs te voorkomen. We werken samen om een gezonde werkomgeving te creëren en stressfactoren aan te pakken.

Slechte omstandigheden in de privésituatie:

Vaak wordt ziekteverzuim ook veroorzaakt door problemen buiten de werkomgeving, zoals moeilijkheden in de privésituatie. Dit kan variëren van financiële problemen tot familieproblemen. Volgens onderzoek van het CBS heeft bijna 30% van de langdurig zieke werknemers te maken met persoonlijke problemen.

Onze ervaringsdeskundigen begrijpen dat deze problemen invloed hebben op de prestaties van je werknemers. We bieden ondersteuning, begeleiding en verwijzingen naar de juiste hulpbronnen om werknemers te helpen hun privéproblemen aan te pakken en terug te keren naar een gezonde, productieve staat.

Geld besparen op het ziekteverzuim van de medewerkers

Laten we het hebben over de kosten. Ziekteverzuim kost Nederlandse bedrijven jaarlijks miljarden euro’s. Gemiddeld betaalt een werkgever € 250 per dag per zieke werknemer. Als je ervoor zorgt dat je werknemers de preventieve zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben, kun je aanzienlijke kosten besparen.

Ik als ervaringsdeskundige ben niet alleen expert in het voorkomen van ziekteverzuim, maar ik help ook om de kosten te verlagen. Investeer in de gezondheid en het welzijn van je werknemers en zie hoe je bedrijf floreert.

Voorkom langdurig ziekteverzuim

Als werkgever wil je het beste voor je bedrijf en je werknemers. Voorkom ziekteverzuim, verhoog de productiviteit en bespaar kosten door samen te werken met ervaringsdeskundigen. Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak. Samen bouwen we aan een gezonde en succesvolle toekomst voor jouw bedrijf. Vul onderstaand contactformulier in en we streven ernaar om binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Selectievakjes

Bronnen:

  • https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashboard-arbeidsmarkt/werkenden/ziekteverzuim
  • https://www.rendement.nl/psychosociale-arbeidsbelasting-psa/nieuws/werkstress-voor-werkgever-duurste-verzuimoorzaak.html