ervaringsdeskundige suzan helmons

Aangenaam! Suzan is de naam en ik ben een alleenstaande moeder van twee geweldige zoons die mijn levenslust aanwakkerde. De reis die ik heb doorgelopen in het leven, heeft me door diepe dalen en hoge pieken geleid. Ik ben vastberaden om mijn ervaringen te delen anderen te helpen met vergelijkbare uitdagingen.

Mijn verhaal begon in mijn jeugd. Mijn familie is verre van een “normale” familie. Tjah, wat is een normale familie? In mijn ogen is een normale familie, een familie waarbij de basis in orde is. Er is liefde, acceptatie, respect en je staat voor elkaar klaar. Een omgeving waar je als kind veilig bent, waar je normen en waarden worden geleerd. Dat iemand met open armen klaar staat op het moment dat je dat als kind nodig hebt.

Toen ik ouder werd kreeg ik een relatie die werd gekenmerkt door geweld en emotioneel trauma. Mijn jeugd en deze relatie vormde de basis voor een lange periode van persoonlijke worstelingen, onzekerheden over mezelf. Wie was ik eigenlijk? Ik was een slachtoffer van jeugdtrauma’s, huiselijk geweld en schulden die zich opstapelden. Uiteindelijk leidde dit alles voor een uitputtende burn out. Ik kon het niet meer en ik wist niet meer hoe ik verder moest.

Aan elk diep dal komt een einde. Het is me uiteindelijk (een soort van) gelukt om op mijn eigen manier te herstellen. Het is me gelukt om mijn leven een andere draai te geven op een manier dat mijn kinderen en ik in een veilige, stabiele en vooral liefdevolle omgeving met elkaar leven. De reis was met vallen en opstaan en allesbehalve eenvoudig. Toch had ik ergens de kracht om op te staan en mijn leven met 180 graden te draaien. Mijn reis geeft mij de drang om andere te helpen die in vergelijkbare situaties bevinden. De regie weer terugnemen over het leven. Weer van het leven kunnen genieten. De tijd die we hier hebben is namelijk beperkt.

Mijn missie is om geweld, depressies, schulden en andere zaken bespreekbaar te maken. Taboes en stigma’s doorbreken. Mensen te coachen en begeleiden op hun weg naar herstel en persoonlijke groei. Of je nu te maken hebt met relationeel geweld, jeugdtrauma’s, schulden, burn-out of een combinatie van deze uitdagingen, ik ben er om je te ondersteunen. Mijn aanpak is empathisch, holistisch en gebaseerd op mijn eigen ervaringen en professionele training.

Maar ik beperk me niet alleen tot individuele coaching. Bedrijven kunnen ook op mij rekenen om te helpen bij het verbeteren van het welzijn van hun medewerkers. Een gezonde en veerkrachtige werkomgeving is essentieel voor het welzijn van iedereen, en ik bied mijn expertise aan om dit te bereiken.

Daarnaast verzorg ik coaching-sessies, trainingen, advies- en meedenksessies, en lezingen. Mijn doel is om taboes en stigma’s te doorbreken met betrekking tot relationeel geweld, jeugdtrauma’s, schulden en burn-out. Ik geloof dat open gesprekken en bewustwording de eerste stappen zijn naar verandering en herstel.

Dus, als je hulp nodig hebt op je eigen pad naar herstel, als je een bedrijf bent dat welzijn serieus neemt, of als je op zoek bent naar inspirerende en educatieve lezingen om de gemeenschap te informeren, dan ben ik er voor jou. Samen kunnen we werken aan het bouwen van een sterker, veerkrachtiger, en meer begripvolle samenleving.

Laten we de kracht van ervaring en compassie bundelen en samen een verschil maken. Neem contact met me op en laten we beginnen aan deze reis van groei, herstel en verandering. Samen staan we sterker!